Primăria Comăna a pus în posesie 120 ha de teren

Viorel GruseaDupă ani de tergiversări, din cauza lipsei avizelor de la București, sătenii din Ticușu Nou își văd visul realizat vieții: sunt puși în proprietate pe terenurile pe care le-au avut.

„Suntem în plin proces de punere în posesie a proprietarilor de ternuri agricole în satul Ticușul Nou, pentru că am primit avizul de la București, în ceea ce privește încheierea Legii 165, a inventarierii terenurilor. Imediat cu am primit avizul, putem reîncepe procesul de retrocedare a terenurilor pentru oameni. În trei zile, am pus în posesie peste 120 ha în Ticușul Nou.

Cu puțin efort, până la sfârșitul anului, rezolvăm 100% aceată problemă, cu teren comasat, ca urmare a colaborării foarte bune între Primărie și posesorii de terenuri, care au înțeles că doar pe terenuri cu suprafețe mari primesc subvenția de la APIA“, ne-a declarat primarul din Comăna, Viorel Grusea.

O altă veste bunp, care i-a bucurat pe copiii din comuna Comăna, este aceea că Primăria a reuşit să amenajeze un teren de sport foarte modern, din fonduri proprii.

„Până acum, elevii se jucau în curtea şcolii, direct pe pământul cu denivelări. De terenul sportiv vor beneficia elevii din toate cele patru sate ale comunei Comăna. La un moment dat cineva m-a intrebat de ce era o prioritate să se facă un teren de sport la Comăna. Le spun tuturor că nu era o prioritate, ci era o necesitate. Deoarece noi avem copii foarte buni, cadre didactice bine pregătite, avem toate condițiile de desfășurare a activităților de învățământ, mai puțin, ceea ce privește mișcarea și sportul. Avem copii care plecau dupa clasa a VIII-a și ajungeau la liceu fără să fi jucat în viața lor baschet sauhandbal”, a precizat Viorel Grusea. Valoarea lucrării a fost de 300.000 de lei, cu tot cu TVA, bani care provin de la bugetul local.

De asemenea, o altă lucrare care va fi finalizată în aceste zile este asfaltarea străzii principale din Comăna de Jos: „Este o lucrare finanțată tot de la bugetul local, în valoare de 500.000 de lei, cu tot cu TVA, pe o lungime de 900 de metri, cu tot ce înseamnă infratructură rutieră, rigolă pentru apa pluvială, podețe de acces la fiecare proprietate și căile de acces la proprietate“, mai spune edilul comunei Comăna.